Iliescu: S-a dezvoltat în timp o anumită agresivitate faţă de mineri, de minerit şi de Valea Jiului

iliescu
iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a exprimat regretul duminică seara faţă de tragedia de la Uricani, apreciind că s-a dezvoltat în timp „o anumită agresivitate faţă de mineri, de minerit şi de Valea Jiului“.

„E sigur tragic (n.r. accidentul). Şi, personal, am trăit acest moment în 2008. Eram la Petroşani când a avut loc accidentul de la mina Petrila. Trebuie să tragem şi nişte învăţăminte, pentru că s-a dezvoltat în timp o anumită agresivitate faţă de mineri, de minerit şi de Valea Jiului. (...) Au fost motive, e adevărat că au fost motive, dar oricum nu sunt singurii care pot fi blamaţi. Nu minerii au introdus violenţa în politica românească“, a subliniat Ion Iliescu, la Realitatea tv, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, această agresivitate faţă de mineri s-a manifestat şi „într-o anumită politică guvernamentală în legătură cu desfiinţarea mineritului“.

Cinci mineri au murit, sâmbătă, în mina Uricani, în urma unei explozii produse, în jurul orei locale 14,40. Este vorba despre un inginer şi patru electricieni, care lucrau la depanarea unui transformator electric.

Cauza accidentului de muncă va fi stabilită în următoarea perioadă, după ce vor fi analizate toate rapoartele de schimb de la mina Uricani. O comisie formată din procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi Inspectoratul Teritorial de Muncă efectuează o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel