Iliescu: Parlamentele nu dau lovituri de stat

Ion-Iliescu
Ion-Iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, afirmă, într-o postare pe blogul personal, că declaraţiile preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, precum şi cele ale conducerii PDL conform cărora referendumul din 29 iulie ar fi "o lovitură de stat" sunt "gratuite şi aberante", din moment ce Parlamentele nu "lovituri de stat", acestea fiind, dimpotrivă, obiectul loviturilor de stat,

"Afirmaţiile domnului Traian Băsescu, ca şi cele ale conducerii PDL, că referendumul din 29 iulie a.c.ar fi «o lovitura de stat», sunt gratuite şi aberante", scrie Iliescu pe blogul său, după care arată că Parlamentul României a decis organizarea referendumului, în mod democratic.

"Parlamentele nu dau «lovituri de stat». Acestea, de regulă, sunt obiectul loviturilor de stat", adaugă președintele de onoare al PSD.

Menționând faptul că apelul la referendum, deci la consultarea cetăţenilor, este o procedură eminamente democratică, Ion Iliescu precizează că "boicotarea alegerilor, decisă de PDL este antidemocratică; ea înseamnă teama de opinia populară".

În opinia fostului șef de stat, participarea ”masivă” a cetățenilor la consultarea populară din 29 iulie ”ESTE O NECESITATE”, pentru stabilitatea țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel