Iliescu: Isărescu, un candidat la prezidențiale cu foarte multe șanse

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede că Mugur Isărescu ar fi un candidat cu mari șanse la alegerile prezidențiale, dacă cel mai longeviv guvernator al Băncii Naționale se va decide să se înscrie în cursa pentru Cotroceni.

Fostul președinte al României a fost prezent, vineri, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa guvernatorului BNR.

”El a mai încercat de vreo două-trei ori. Ar fi un candidat cu foarte multe șanse”, a spus Iliescu, care crede că Isărescu ”are multe atuuri proprii, iar funcţia de director de bancă l-a ajutat să pătrundă în esenţa multor fenomene din viaţa socială şi economică”.

În majoritatea sondajelor de opinie privind popularitatea în rândul cetățenilor, Mugur Isărescu își dispută locul 1 cu premierul Victor Ponta. În ceea ce privește cercetările sociologice fără nume prestabilite privind intenția de vot la prezidențiale, economistul se află în primele 3 locuri, deși nu și-a anunțat candidatura.

Una dintre ipotezele vehiculate vorbește despre candidatura lui Isărescu din partea PSD. ”Nu vreau să dau sentinţe pe această temă, dar ar fi, în orice condiţii, un candidat cu şanse. Mai ales după experimentele din ultimii ani, ar fi altceva", a spus Iliescu, referitor la această ipoteză.

Traian Băsescu a exclus, vineri, posibilitatea ca Isărescu să candideze la prezidențiale. ”O glumă. În primul rând sunt convins că nu vrea, îl cunosc bine pe guvernator. În al doilea rând, românii îl văd pe Mugur Isărescu ca un bun guvernator, nu ca un preşedinte”, a spus el la B1 Tv.

Afirmația șefului statului a fost definită de Ion Iliescu drept ”lipsă de comportament firesc”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel