Iliescu îl acuză pe Băsescu de "lipsă de apetit" pentru cultivarea dialogului politic şi social

iliescu deschidere
iliescu deschidere

Ion Iliescu îl acuză pe Traian Băsescu de "lipsă de apetit" pentru cultivarea dialogului politic şi social, în contextul greutăţilor prin care trece România. Afirmaţia a fost postată de fostul preşedinte pe blogul personal.

"Prin intervenţiile sale, acesta a accentuat, încă o dată, dacă mai era nevoie, lipsa sa de apetit pentru cultivarea dialogului politic şi social, pentru încurajarea cadrului de conlucrare cu toate forţele politice şi cu societatea civilă (...) ca şi înclinaţiile sale spre măsuri autoritare, ignorarea principiilor democratice şi a prevederilor Constituţiei privind rolul şi funcţiile preşedintelui", scrie Iliescu, pe blog.

Postarea fostului preşedinte vine după Traian Băsescu declara că nu va desemna un premier din partea USL, chiar dacă scorul uniunii la alegeri va depăşi 50%, pentru că legea fundamentală nu îi permite acest lucru. Băsescu susţine că în Constituţie doar un partid poate propune premierul, nu şi o coaliţie.

"Referirile sale la art. 103 din Constituţie, privind desemnarea premierului (...) dezvăluie intenţiile sale de a ignora încă o dată litera şi spiritul Constituţiei, în contradicţie flagrantă cu interpretarea aceluiaşi articol, la sfârşitul anului 2004, când a desemnat premierul din partea Alianţei DA, deşi întrunise mai puţine voturi decât PSD aliat cu PUR. Numai că asemenea intenţii, de astă dată, se pot întoarce, în mod dramatic, împotriva autorului lor", a mai precizat Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel