Iliescu: Geoană are stofă de trădător. Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că Mircea Geoană are stofă de trădător şi nu merită nicio concesie, menţionând însă că nu este adeptul excluderilor din partid şi adăugând: "Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi".

"Ori ne asumăm riscul pierderii şefiei Senatului, mergând în plen - ceea ce arată ca o sinucidere colectivă -, ori ne liniştim, lăsăm lucrurile cum sunt şi analizăm la sânge comportamentul lui Mircea Geoană", a declarat, într-un interviu telefonic pentru Gândul, Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare a explicat decizia BPN al PSD: "S-a propus şi am votat ceea ce s-a numit o rocadă între Geoană şi Corlăţean. Asta a fost discuţia, asta am votat. În plen s-a văzut că înlocuirea nu se poate face decât supusă aprobării plenului, ceea ce e foarte riscant. În consecinţă, luni, în Birou, avem, de ales - ori mergem în plen şi ne asumăm riscul pierderii conducerii Senatului, ori găsim o altă formulă".

Iliescu a precizat că, personal, rămâne la părerea deja exprimată, anume că demersul înlocuirii lui Geoană, în atari condiţii, neluate în calcul iniţial, ar trebui stopat. "Eu nu cred că e cazul să pierdem locul în Senat " a mai spus Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD mai precizează că, "deşi Geoană are un comportament iresponsabil" şi că prin scrisoarea deschisă "nu a făcut decât să pună gaz pe foc", nu se declară de acord cu excluderea sa din partid.

"Trebuie analizat şi sancţionat, dar eu nu sunt pentru excluderi din partid. Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi. Nu cred că e o soluţie". Altminteri, mai spune Iliescu, "Geoană, care face pe salvatorul partidului şi al naţiei - şi care, fie vorba între noi, are stofă de trădător, gândindu-ne cum s-a comportat el şi faţă de partid şi faţă de mine, care l-am susţinut şi în diplomaţie şi în politică - nu merită nicio concesie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel