Iliescu, despre "executarea" lui Năstase: Nu cred că este condamnat politic

agerpres_6912293
agerpres_6912293

Fostul președinte al României și mentorul lui Adrian Năstase, Ion Iliescu, a vorbit despre "executarea" fostului premier și despre legătura dintre factorii politici și justiție în cazul dosarului "Zambaccian".

Ion Iliescu consideră că "acest coșmar" este "nedrept pe de o parte". El subliniază că "fiecare răspunde de faptele lui", adăugând că a devenit o chestiunea "agasantă" atât pentru Adrian Năstase, cât și pentru încrederea în instituții".

"A devenit simbolul corupţiei în România?"

Fostul președinte a spus, pentru RFI, că "E nedrept pentru Adrian Năstase, în sensul încercărilor la care este supus, nu întotdeauna meritat. Vorba aia, a fost o dată o încercare, eliberat, din nou reîncarcerat. A devenit simbolul corupţiei în România? Mi se pare că e cam exagerată treaba asta! Mi se pare că a căzut la mijloc un om care are şi meritele lui în toată dezvoltarea societăţii româneşti. Repetarea acestei chestiuni după câteva luni de încarcerare devine supărătoare".

Adrian Năstase, condamnat politic?

Întrebat dacă Adrian Năstase este condamnat politic, Ion Iliescu a spus: "Nu este, cred, o legătură, o conexiune directă între factorii politici şi justiţie, dar este schimbarea de judecată din partea oamenilor. Nu vreau să dau nici un fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere".

Cât despre declarațiile premierului Victor Ponta, care susținea posibilitatea unui dosar politic, Ion Iliescu a răspuns: "Este aprecierea domnului Ponta şi are probabil argumentele lui. Altminteri, sigur, apare pentru orice privitor din afară agasantă această chestiune, modul în care a fost tratat şi executat ca să spunem aşa domnul Năstase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel