Iliescu despre Băsescu: "Nu îl duce mintea"

Iliescu Băsescu
Iliescu Băsescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, vorbește în termeni duri la adresa actualului șef al statului, Traian Băsescu, despre care spune că "nu îl duce mintea" și "se dă scamator, face figuraţie".

[caption id="attachment_346389" align="aligncenter" width="620"] foto: adevarul.ro[/caption]

Întrebat de ce crede că Traian Băsescu a început să-l atace din nou pe Victor Ponta, fostul președinte susține că actualul șef al statului nu are un comportament consecvent.

"Ăsta este el. Nu vreau să spun mai multe despre calităţile sale intelectuale. Din păcate pentru noi, stă în poziţia în care se află, de preşedinte al ţării. [...] Nu e un om care să fie obişnuit cu munca asupra cărţii şi să citească prea mult. Se dă scamator şi face figuraţie, altminteri, neserios", a răspus Ion Iliescu, potrivit ziarulring.ro.

Fostul preşedinte e de părere că atacurile lui Traian Băsescu asupra Guvernului au legătură cu lansarea partidului Mișcarea Populară.

"Funcţia de preşedinte al ţării este mandatul esenţial pe care îl exercită şi ar trebui să se raporteze la el şi de acolo să-şi regândească toate acţiunile, dar nu îl duce mintea", adaugă fostul lider PSD.

Despre suspendare

Totuși, Iliescu nu crede că USL ar trebui să ia în calcul o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu:

"Mai are un an de agonie, după care trebuie să ne pregătim pentru o eră mai aşezată şi mai profundă. Văd că el agită spiritele şi nu e în interesul lui să o facă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel