Iliescu cere Guvernului să sprijine INS

ion iliescu dc
ion iliescu dc

Ion Iliescu cere Guvernului să sprijine Institutul Național de Statistică (INS) în vederea finalizării recensământului

Președintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), a scris astăzi pe blogul său că, după aderarea României la Uniunea Europeană (UE), peste două milioane de persoane sunt în străinătate, dintre care o parte fie au renunțat la cetățenia română, fie au domiciliu stabil acolo, însă o mare parte și-au păstrat dreptul la vot.

"Directorul Institutului Naţional de Statistică a menţionat că, în ceea ce priveşte populaţia - s-a înregistrat un total de circa 19 milioane locuitori - ceea ce este pe deplin realist. Cred că s-ar impune ca, de urgenţă, guvernul să dispună măsuri de sprijinire a Institutului Naţional de Statistică pentru finalizarea lucrărilor recensământului privind doar structura populaţiei, lăsând restul componentelor recensământului să se finalizeze când va fi posibil," precizează Ion Iliescu. Acesta mai afirmă că dacă din cifra de 19 milioane de locuitori existenți în 2011, vor fi extrași cei care nu au împlinit 18 ani, adică cca 4 milioane, se va ajunge la 15 milioane de alegători care pot figura pe listele de vot permanente.

"Aceasta înseamnă că cei 8 milioane si jumătate de cetăţeni care au votat la referendum în ziua de 29 iulie 2012 reprezintă nu 50% plus 1, ci aproape 60% din corpul electoral - în ciuda boicotului organizat de domnul Băsescu şi susţinătorii săi (acţiune nelegală şi imorală, care, de altfel, a şi fost sancţionată de electorat printr-o prezenţă demnă de respect),” adaugă președintele de onoare al PSD.

Fostul președinte al României a spus că dacă INS va prezenta cifra oficială a celor care nu au împlinit 18 ani, "Curtea Constituţională este obligată - legal şi moral - să judece aceste fapte cu răspundere şi obiectivitate şi să valideze rezultatele referendumului din 29 iulie 2012."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel