Iliescu către Ponta: Ţinta PSD trebuie să fie suspendarea lui Băsescu. Moţiunea de cenzură, trecută în plan secundar

ponta-iliescu
ponta-iliescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, pentru a pune la cale strategia pe care PSD-iştii trebuie  să o urmeze în perioada următoare.

victor ponta şi ion iliescu pun la cale suspendarea lui BăsescuAstfel, Ion Iliescu i-a transmis lui Victor Ponta că ţinta PSD, pe termen scurt, nu mai trebuie să fie moţiunea de cenzură, respective demiterea lui Emil Boc din fruntea Guvernului, ci acţiunea de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului, după cum ne-au declarat surse din interiorul PSD. De altfel, Ion Iliescu l-a asigurat pe Victor Ponta de tot sprijinul său în acest demers

Sursele citate ne-au declarat că au început să fie contactaţi, deja, chiar şi „greii“ din PDL demişi în ultima vreme de Băsescu, printre care şi Videanu, Berceanu sau Blaga.

Motorul acţiunii de suspendare a preşedintelui Băsescu veste reprezentat de Legea pensiilor, aprobată cu mare scandal de Parlament. De altfel, Curtea Constituţională urmează să se pronunţe astăzi asupra constituţionalităţii acestei legi.

În cazul în care se va ajunge la referendum privind demiterea şefului statului, Ion Iliescu şi Victor Ponta au luat în calcul şi varianta că nu va fi întrunit numărul minim pe votanţi, pentru ca votul să fie validat. Chiar şi aşa, în opinia liderilro PSD, câştigul va fi evident, deoarece i se va tăia lui Băsescu argumentul pe care îl foloseşte în mod constant în discuţiile cu oponenţii săi, şi anume acela că a fost ales şi apoi validat de alegători, ne+au declarat sursele noastre.

Singura şansă pentru preşedintele Băsescu de a nu se confrunta cu o acţiune de suspendare a sa din funcţia de şef al statului este reprezentată de declararea ca neconstituţională a Legii pensiilor de către magistraţii CC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel