EXCLUSIV  Ilie Năstase, scandal uriaș. Dumitru Pelican, reacție EXPLOZIVĂ: Te cutremuri

Ilie Năstase a fost protagonistul unui scandal uriaș în acest weekend. Totul a pornit de la o glumă despre Serena Williams, iar apoi nu a mai fost decât un pas până la a fi ținta unor atacuri fără precedent.

Dumitru Pelican, fost crainic sportiv, a comentat pentru DC News scandalul cu Ilie Năstase.

(w670)

Dumitru Pelican

"Excesul de zel al jurnaliștilor britanici este cunoscut în a amplifica totul așa cum le convine. Despre Ilie Năstase nu putem spune că este rasist, după cum au scris unii dintr-o răutate pe care eu nu o înțeleg. El a avut prieteni mari în lumea tenisului, jucători de culoare. Dacă Ilie Năstase este rasist... înseamnă că vorbim discuții și ne pierdem timpul. El este un fost mare campion iubit de toți. Cum poți să îl acuzi de așa ceva? Totul a plecat de la gluma pe care a făcut-o la conferința de presă despre Serena Williams, dar el este un mucalit, iar englezii îl cunosc foarte bine", a spus Dumitru Pelican pentru DC News.

În setul secund al meciului dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la corul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului. Konta, hărțuită verbal din tribună, a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului. Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată. Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire.

"Johanna Konta nu este prima dată când plânge pe teren. Are probleme serioase de echilibru, dar sunt problemele ei. Să vă întreb un lucru. Dar când o echipă întreagă de fotbaliști a fost huiduită și făcută în fel și chip, unde erau jurnaliștii care acum sunt plini de patos și exces de zel? Cum poți să spui despre Ilie Năstase că este rasist? Sunt și momente când Ilie Năstase, mucalit fiind, trebuie să dovedească un pic mai multă prudență pentru că sunt mulți care nu pricep glumele și nu au simțul umorului, dar de aici și până la a împroșca cu noroi un mare campion... este gav. El a fost un artist al tenisului. Mă surprinde că au fost oameni care l-au atacat foarte dur. Această campanie denigratoare nu are niciun motiv și s-a amplificat totul cu rea intenție. Este prea mult ce s-a întâmplat", ne-a mai zis fostul crainic sportiv.

[citeste si]

"Ilie Năstase este un bun român, un patriot și mai glumește. Repet: unde erau acești jurnaliști atunci când jucătorii români erau apostrofați cu fel de fel de apelative? Sau haideți să ne amintim ce s-a întâmplat acum câteva zile la meciul de handbal... Prea ne lăsăm uneori călcați în picioare absolut pe nedrept! Nu este prima oară când englezii ne iau în vizor, iar replicile noastre sunt destul de timide. Este de datoria noastră să ne apărăm demnitatea! Cum să îl faci imbecil pe Ilie Năstase? Te cutremuri. M-a durut sufletul când am văzut ce au scris anumiți jurnaliști despre el. Niciodată nu am tăcut când românii au fost jigniți. Am luat atitudine și nu mi-a fost frică. Este trist ce s-a întâmplat", a mai zis Dumitru Pelican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel