Ilie Năstase, în lacrimi. "A murit"

Lansarea ultimei ediții a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, sâmbătă, la Arenele BNR din București, cu conferința de presă pentru tragerea la sorți a tabloului principal de simplu, a fost marcată de emoție.

Ilie Năstase a declarat că se simte ca și cum cineva i-ar fi tăiat un picior când se gândește că va fi ultima ediție a turneului ATP 250, din cauza faptului că arena centrală nu mai are avizul ISU de folosință, iar pentru ediția de anul acesta a fost construită o arenă provizorie.

Îmi bat gura degeaba de luni de zile, nu se mișcă nimic. O să înlocuim turneul cu 2-3 pentru copii de 11-12 ani. Vom încerca să clădim un alt turneu, dar acum nu mai vreau să vorbesc. Îmi vine să plâng, parcă mi-a tăiat cineva un picior, a spus Năstase, care a împrumutat numele său competiției, alături de Ion Țiriac.

Flavia Popa, secretar general al BRD, a remarcat în timpul conferinței de presă: E o atmosferă de parcă a murit cineva, a murit tenisul, a murit turneul... Poate reușim să găsim o soluție, totuși, și să încercăm să ne bucurăm de turneul acesta.

Flavia Popa a subliniat că BRD rămâne alături de tenis și și-a exprimat speranța că se va găsi o soluție în viitor: O să găsim o cale să mergem înainte, poate acum facem un pas lateral, dar vom rămâne optimiști.

Tenismanul Horia Tecău, numărul trei mondial la dublu, a declarat, la rândul său: E emoționant. E foarte important pentru noile generații să aibă oportunitatea să urmărească un astfel de turneu, să fie copii de mingi. Să le oferim șansa aceasta, poate nu anul viitor, dar să ne mobilizăm și precis vom reuși să realizăm ceva. E important să nu pierdem contactul. Generațiile care vin au nevoie să vadă meciuri de Fed Cup și Cupa Davis, să vadă meciuri între profesioniști.

[citeste si]

Eu veneam când aveam 12 ani cu trenul să iau autografe de la jucători și să îi văd cum joacă, a mărturisit Tecău. Sper să se nască alt turneu, să facem lucrurile împreună, pentru că Bucureștiul merită un turneu, generațiile noi merită un turneu, a conchis Horia Tecău.

Turneul BRD Năstase Țiriac Trophy este dotat cu premii totale de 463.520 euro și va avea loc până duminica viitoare la Arenele BNR. Australianul Bernard Tomic este principalul favorit, iar pe tabloul de simplu se află doi jucători români, Marius Copil și Adrian Ungur, ambii beneficiari de wildcard-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel