Ilie Năstase, dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu: Ce i-a reproșat fostul dictator

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a relatat o discuție pe care a avut-o cu Nicolae Ceaușescu în 1971, după ce fost decorat cu Ordinul Muncii Clasa 1.

La acel moment, Ilie Nastase a refuzat să își tundă părul, deși a fost presat să arate impecabil în fața fostului dictator.

În plus, Ilie Năstase a relatat și modul în care s-au desfășurat evenimentele întâlnirii cu Nicolae Ceaușescu.

"Mi s-a spus că, după ce primesc decorația, trebuie să spun: 'Slăvesc Republica Socialistă România!'. M-am conformat! După încheierea momentului festiv, am ciocncit cu toții un pahar cu șampanie. În acel moment, Ceauseșcu, aflat în fața mea, mi-a spus: 'Măi, flăcăule! Îmi place de tine. Te urmăresc la turneele de tenis. Ești talentat. Ne reprezinți cu cinste, dar eu am văzut pe buzele tale că mai scoți așa câte-o înjurătură românească...'. Cum mă cam amețisem de la acel pahar cu șampanie, pentru că eu nu am băut alcool până la vârsta de 30 de ani, i-am răspuns: 'Așa sunt eu. Am temperament românesc'", a povestit Ilie Năstase pentru SportNews.

Citește și: Ilie Năstase, ATAC ȘOC către suporterii Stelei: „Nu înțeleg așa ceva!”

Fostul tenismen a mai povestit că fostul premier Ioan Gheorghe Maurer a avut o reacție dură în momentul în care a auzit acest dialog.

"Ioan Gheorghe Maurer, care era lângă mine, a înghețat. M-a lovit cu piciorul și mi-a spus printre dinți: 'Pleacă naibii de-aici...'.

Cu domnul Maurer chiar mă înțelegeam excelent. Aveam o relație deosebită. Și eu, și Țiriac am învățat multe de la dânsul", a completat Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel