Ilie Năstase, decorat la Cotroceni. Ce i-a transmis Klaus Iohannis

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a fost decorat, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis, cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Comandor, într-o ceremonie care s-a desfăşurat a Palatul Cotroceni. Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care fostul sportiv împlinește vârsta de 70 de ani.

Cu această ocazie, președintele Iohannis subliniat că Ilie Năstase a fost un "sportiv de vis" al generației sale și că oriunde în această lume este recunoscut ca un simbol al tenisului și un simbol al României.

"Vă mulțumesc, în numele României și al meu personal, pentru că ați servit cu dedicație reputația sportului românesc peste hotare.

Tot astăzi, sărbătoriți împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani. Chiar și pentru un Președinte, o astfel de coincidență, de festivitate, este o ocazie rară. Țin din toată inima să vă urez „La mulți ani, multă sănătate!" și vă doresc să rămâneți în continuare la fel de activ și să insuflați determinare tinerilor sportivi! (...)

Ați fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiți tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanță, ați fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. (...)

[citeste si]

Pentru generația mea, ați fost un sportiv de vis. Deși nu aveam la dispoziție mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunam cu toții în fața unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira și asculta spectacolul pe care îl creați pe teren.

Atunci, uitam cu desăvârșire de toate nedreptățile acelor ani și mulți visam să ajungem ca dumneavoastră. Ați fost cu siguranță idolul unei generații.

În țară sau în străinătate, lumea vă cunoaște și vă recunoaște ca un simbol al tenisului și un simbol al României. Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi.

Veți rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc și îmi doresc ca performanțele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generații de sportivi", a afirmat Iohannis, în discursul susținut după ce l-a decorat pe Ilie Năstase.

Ilie Năstase: Este cea mai frumoasă zi din viața mea

Totodată, Ilie Năstase a mărturisit, după ce a primit decorația, că este cea mai frumoasă zi din viața sa.

"Chiar dacă am 70 de ani, e cea mai frumoasă zi din viața mea. Distincția merge aici direct", a spus fostul mare sportiv arătând spre inimă. "Vreau să o pun chiar acum. M-am născut în țara asta și aici vreau să mor. Vă mulțumesc", a adăugat Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel