Ilie Bolojan și-a făcut companie aeriană. Cum va funcționa Air Oradea

Ilie Bolojan și-a făcut companie aeriană. Cum va funcționa Air Oradea / Foto: Pixabay
Ilie Bolojan și-a făcut companie aeriană. Cum va funcționa Air Oradea / Foto: Pixabay

Ilie Bolojan și Florin Birta anunță înființarea companiei aeriene locale Air Oradea. 

La mai puțin de o lună după ce şi-au anunţat intenţia unui parteneriat în acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul Oradei, Florin Birta, au declarat că au pregătit deja înfiinţarea companiei aeriene locale care se va numi "Air Oradea", scrie eBihoreanul.

Municipalitatea va fi acţionar cu 60%, iar judeţul cu 40%. În această toamnă se va decide aeronavele pentru operarea curselor vor fi cumpărate sau închiriate. Totodată, urmează să fie luate decizii în ce priveşte operarea cu avioane de tip Jet sau cu elice.

Ilie Bolojan: Un proiect strategic important pentru Oradea şi Bihor

"La începutul lunii august era anunţată intenţia înfiinţării acestei companii. Suntem în situaţia ca în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi şi a Consiliului Local de mâine va fi pus materialul în dezbatere. Am făcut săptămâna trecută rezervarea denumirii, se va numi SC Air Oradea SA", a spus primarul Florin Birta în cadrul unei declaraţii comune cu preşedintele Ilie Bolojan, făcute miercuri în faţa clădirii Aeroportului din Oradea.

"Urmează să declanşăm procedurile de licitaţie pentru închirierea echipajelor. Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea şi Bihor, pentru că asigurând conexiunea aeriană cu Capitala şi cu huburi internaţionale, se va pune Oradea pe harta europeană a dezvoltării.", a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean BIhor.

Cum va funcționa Air Oradea

"În scurt timp vom face şi rezervări de sloturi", a mai spus primarul Oradei, arătând că viitoarea companie Air Oradea are ca scop asigurarea a cel puţin 3 zboruri în zilele lucrătoare către Capitală, precum şi a 4 curse externe săptămânal către destinaţii europene cu statut de huburi internaţionale, adică din care se poate ajunge în orice destinație a lumii.

Scopul creării aceste companii aeriene este unul triplu, a precizat edilul: "dezvoltarea transportului aerian, atragerea de investitori şi turişti în Oradea şi în Bihor, şi crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel