Ilan Laufer: Smart Start USA, program destinat investitorilor români pentru piața americană

Smart Start USA s-a lansat  în aula Academiei de Studii Economice din București, programul urmărind  crearea primului ecosistem din România dedicat creșterii exportului și internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite.

Bugetul programului este de 500 de milioane de dolari, iar beneficiarii pot obține un credit financiar de până la 200.000 de dolari, cu un aport propriu de minim 15% și fără să aibă datorii la bugetul de stat. Durata implementării proiectului este de maxim 7 ani, cu dezvoltarea activităților în unul din sectoarele economice prioritare.

"Exportul și internaționalizarea înseamnă inovare, iar Smart Start USA aduce multe elemente inovative", a declarat, cu această ocazie, Ilan Laufer, inițiator și coordonator al programului.

Se urmărește facilitarea accesului la finanțare, îndrumare, educație și instruire antreprenorială pentru un număr de 1.000 de companii românești anual, care să conducă la creșterea numărului companiilor cu capital românesc implicate în export, extinderea influenței acestora pe piețele externe și creșterea competitivității și productivității pentru piețele internaționale.

"Una din principalele probleme ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) este subfinanțarea, iar programul Smart Start USA urmărește să remedieze acest neajuns", a mai spus Ilan Laufer, care a insistat asupra faptului că antreprenorii și companiile românești ce activează pe piețele externe trebuie să lucreze direct cu furnizorii externi și să renunțe la intermediari.

"Captivi pe piața UE"

Exporturile României se îndreaptă în proporție de 75% către Uniunea Europeană, din acest punct de vedere economia românească fiind captivă relațiilor comerciale intracomunitare.

"Am ajuns o economie de subcontractanți în piața europeană, în condițiile în care piața americană poate fi mult mai ofertantă", a declarat Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Asta în condițiile în care doar 6 țări din G20 se află în Uniunea Europeană, iar piața SUA, de 19 trilioane de dolari, este net superioară celei europene, oferind, în plus, oportunități pentru multe alte direcții de pe planetă.

Soluții bancare dedicate

Smart Start USA oferă, în premieră națională, prima platformă digitală de video banking din România, prin intermediul colaborării cu First Bank (fostă Piraeus Bank). Clienții beneficiază în acest mod de o suscursală virtuală cu program prelungit, fără drumuri la bancă, conexiune dedicată audio-video cu consultanții bancari, oferind acces rapid la consultanță și îndrumare.

În plus, cei ce accesează programul primesc avantajele pechetului de cont curent Smart Start USA, dedicat companiilor care urmăresc dezvoltarea afacerilor în SUA, oferit de First Bank, singura banca americană din România care oferă soluții segmentului de retail.

Clienții au posibilitatea reutilizării sumelor rambursate în timpul perioadei de creditare și beneficiază de multiple produse de creditare în baza unui singur document contractual, precum și de eliminarea documentelor pe suport hârtie, garantarea autenticității acestora și securitatea cibernetică. Celelalte bănci participante în program sunt BCR și Banca Transilvania.

Citește mai multe pe dcbusiness.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel