Ilan Laufer, mesaj la sfârșit de mandat

Crişan Andreescu / 30 ian 2018 / 11:03 Salveaza PDF Comentarii

Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri și unul dintre miniștrii performanți  din Guvernul Mihai Tudose, a postat un mesaj pe Facebook, unde face un bilanț al realizărilor.

"Dragi prieteni,

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine în această perioadă: prieteni, colegi și familie. Suportul vostru a contat enorm pentru mine cât și pentru întreaga echipă alături de care am făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor.

Menționez doar câteva dintre cele mai importante măsuri și proiecte pe care le-am implementat alături de echipă:

- Legea Prevenirii – O măsură extrem de importantă pentru întreg mediul de afaceri românesc, a fost adoptată în decembrie 2017, iar normele de aplicare au fost adoptate în ultima Ședință de Guvern, la care am participat în calitate de Ministru pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat.

- Legea Parteneriatului Public Privat – Lege adoptată în decembrie 2017, iar în această perioadă se lucrează intens în cadrul unui grup de lucru la normele de aplicare.

- Programul Start-Up Nation – cel mai important program dedicat întreprinzătorilor, cu peste 19.000 de aplicanți și peste 8400 de beneficiari; din 1000 de dosare depuse, până astăzi, la decont au fost plătite aproximativ 450, restul urmând a fi plătite în următoarele zile după efectuarea certificărilor. Adăugăm, aici, și restul programelor derulate de minister, venite să sprijine mediul de afaceri.

- Înființarea celor 9 agenții Regionale pentru I.M.M., Atragere de Investiții și Promovarea Exportului și a Consiliului Consultativ pentru I.M.M. la nivel Regional.

[citeste si]

- Peste 1000 de întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri autohton și străin, ai Corpului Diplomatic, demnitari, participări la peste 90 de conferințe în tară și străinătate, toate menite să vină în sprijinul realizării măsurilor și proiectelor derulate de minister.

- În ceea ce privește diplomația comercială și economică, anul 2017 a fost cel mai productiv din istorie, am avut o creștere record de 25% în schimburile bilaterale cu peste 50 de țări, numeroase misiune economice, comisii mixte interguvernamentale, evenimentele Select USA și Trade Winds, un punct culminat fiind vizita din decembrie 2017 în SUA unde a avut loc întâlnirea cu Wilbur Ross Jr, Secretarul de Comerț al SUA și apariția la postul de televiziune FOX News ; acțiuni și măsuri ce au condus la întărirea poziției României pe plan extern.

- Tot în acest sens am realizat parteneriate cu Camera de Comerț și Industrie a României și cu Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, parteneriate menite a veni în sprijinul activității de comerț exterior al României.

- Acestea sunt câteva dintre măsurile și acțiunile pe care le-am gestionat și întreprins, care au ajutat la creșterea economică de 7%, cea mai mare din UE și a treia cea mai mare din lume.

A fost o onoare pentru mine să gestionez acest domeniu, alături de o echipă profesionistă, pe care o felicit și căreia îi mulțumesc pentru implicarea în obținerea acestor rezultate. Voi rămâne alături de echipa guvernamentală atât pentru ai pune la dispoziție expertiza și experiența acumulate în îndeplinirea obiectivelor programului de guvernare , cât și pentru o comunicare mai eficientă", scrie fostul ministru pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29