Ikea renunță definitiv la o serie uriașă de produse

Ikea a anunțat că va renunța definitiv la o un anumit tip de produse.

Ikea, cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni, a decis să renunţe la vânzarea obiectelor din plastic de unică folosinţă până în 2020, transmite BBC.
Decizia va fi aplicată în cele 418 magazine Ikea din 49 de ţări.Compania suedeză vrea ca până în 2025 să comercializeze produse care vor putea fi reparate, revândute sau reciclate, pentru a ajunge la emisii zero.

Armonizare cu strategia UE


Decizia Ikea vine după ce Comisia Europeană a adoptat în ianuarie prima strategie la nivel european privind materialele plastice, care se înscrie în eforturile de tranziţie spre o economie mai circulară şi prevede că toate ambalajele din plastic de pe piaţa Uniunii Europene vor deveni reciclabile până în 2030.

În prezent, 60% din gama de produse IKEA este alcătuită din materiale regenerabile, în timp ce aproape 20% sunt materiale reciclate.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel