Ikea cumpără de la Vestas şapte parcuri eoliene din România, pentru 136 milioane euro

Grupul suedez Ingka, care deţine majoritatea magazinelor Ikea, a anunţat vineri că a achiziţionat de la Vestas o participaţie de 80% în şapte parcuri eoliene din România, pentru 136 milioane euro (151 milioane de dolari), transmite Reuters.

Grupul danez Vestas este cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa. Achiziţia, realizată prin divizia de investiţii a Ingka Group, include 64 de turbine cu o putere totală instalată 171 MW, şi vine după ce anul acesta grupul suedez cumpărase o participaţie în al doilea mare parc eolian offshore din Germania.

'Achiziţia din România sprijină obiectivul nostru de a genera din surse regenerabile întreaga cantitate de energie pe care o consumăm iar investiţia ne aduce cu un pas mai aproape de îndeplinirea ţintelor noastre climatice din 2020', a afirmat şeful investiţiilor de la Ingka, Krister Mattsson.

Acum Ingka Group deţine şi operează 900.000 de module solare şi 534 turbine eoliene în 14 ţări. Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare şi ar urma să se finalizeze în octombrie, a precizat grupul suedez. Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel