IKEA construiește în România

IKEA
IKEA

Divizia imobiliară a IKEA a obţinut în luna iulie certificatul de urbanism pentru construcţia unui ansamblu rezidenţial pe terenul cumpărat anul trecut de la omul de afaceri Teia Sponte.

Vastint, braţul imobiliar al companiei care deţinte IKEA, a obţinut luna trecută certificatul de urbanism în vederea obţinerii planului urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia unui ansamblu multifuncţional şi stabilirea tramei stradale, arată datele publice.

Acesta este un prim pas pe care Vastint îl face în vederea demarării construcţiilor de locuinţe pe terenul de 48 de hectare, cumpărat cu 28,8 de milioane de euro de la omul de afaceri Teia Sponte, potrivit datelor Cushman & Wakefield Echinox.

Directorul general al companiei, Antoniu Panait, declara anul trecut că pe terenul de pe Gheorghe Ionescu Siseşti se poate dezvolta un proiect de un milion de metri pătraţi construiţi. Terenul se află în imediata apropiere a terminalului Străulești, prevăzut cu stație de metrou și facilităţi park-and-ride. La o suprafaţă medie de 70 de mp pentru o locuinţă, aici ar putea fi construite 10.000 de apartamente, informează Economica.net.

Investiţia Vastint se va ridica la câteva sute de milioane de euro şi se va derula pe mai mulţi ani.

Proiecte de birouri la Timpuri Noi şi Pasajul Basarab

Vastint România a demarat recent lucrările de construcţie la cea de-a treia clădire de birouri din cadrul proiectului Timpuri Noi Square, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 20.000 de mp. Termenul de finalizare este stabilit pentru a doua jumătatate a anului viitor. Lucările la primele două clădiri de birouri, cu o suprafață închiriabilă totală de 32.000 mp au fost finalizate, şi sunt operaționale.

În total, proiectul va avea o suprafaţă de birouri de 100.000 de mp, pe lângă care vor fi construite şi blocuri cu apartamente, cu o suprafaţă de 50.000 de mp.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel