EXCLUSIV  Igor Dodon, reţinut într-un dosar de corupţie. Ciuvică: Că e corupt e sigur. Dar să te gândeşti că înseamnă că funcţionează justiţia e o glumă

Inquam Photos/Andrei Mardari
Inquam Photos/Andrei Mardari

Mugur Ciuvică a vorbit despre arestarea fostului preşedinte moldovean Igor Dodon la Miercurea Neagră. 

Mugur Ciuvică a comparat arestarea lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, cu arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi. În plus, Ciuvică mai susține că ceea ce face Maia Sandu acum în țara vecină este similar cu ceea ce a făcut Traian Băsescu în 2005, pe vremea când era președinte al României.

"Faptul că Dodon e corupt e sigur, așa cum corupți sunt cam toți prin Moldova pe acolo, că colcăie de corupție și se schimbă între ei. Ce s-a întâmplat acum în Moldova, sigur că rezultatul, în contextul războiului, putem să îl  considerăm noi un rezultat pozitiv că au luat un rus, practic, un om al rușilor, un agent al rușilor, cum vreți dumneavoastră, și l-au băgat la pușcărie. Că l-au băgat la pușcărie pe omul lui Putin, e ok, zic, repet, în contextul ăsta cu războiul.

VEZI ȘI: Igor Dodon a fost reținut. Cumnatul său a încercat să-l scape, mâncând un document

După aia însă, să se gândească cineva că asta înseamnă că funcționează justiția din Moldova, asta e o glumă.  Procedura este aia, pe care, apropo, a folosit-o și Putin când a avut probleme, dar erau probleme cu oligarhii, nu avea adversari politici. Când era un oligarh care mai măcănea pe acolo îl lua și în băga în Siberia la pușcărie.  Pe câți a apucat și el, plus pe Navalnîi ăsta, care era, să zicem, un adversar politic. Nu știu câtă politică făcea Navalnîi, dar îl deranja pe Putin. L-a luat și justiția independentă din Rusia l-a băgat la pușcărie.

Mugur Ciuvică: Ceea ce face Maia Sandu, fix ce a făcut Băsescu în 2005

Ceea ce face doamna asta Maia Sandu în Moldova acum cu corupția și justiția este fix, da fix, fac o mică paranteză, că de aia s-a și dus doamna Kovesi acolo acum câteva luni și îi învăța pe ăștia cum e anti-corupția. Ce fac ăștia în Moldova este fix ce a făcut Băsescu în 2005. A venit Băsescu la putere și a zis așa: "În România e corupție? E corupție. Atunci începem lupta anticorupție și stabilesc eu corupții din România", spunea el atunci în 2005 adversarii mei. El nu spunea chiar așa, dar îi nominaliza, corupți sunt: Adrian Năstase, adversarul lui politic din campanie, Dan Voiculescu, cu trustul de presă și cu partidul lui micuț, Patriciu, cutare, cutare. A făcut el o listă de corupți, toți erau adversarii lui și pe toți i-a băgat în pușcărie în cursul mandatului.", a declarat Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel