Igor Dodon, prima reacție după înfrângerea de la parlamentare

Foto Facebook Igor Dodon
Foto Facebook Igor Dodon

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a reacționat după înfrângerea de la parlamentare. 

Igor Dodon s-a resemnat cu înfrângerea de la alegerile parlamentare de ieri, 11 iulie. Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a felicitat formațiunea Maiei Sandu, dar și pe aceasta, pentru victorie.

În legătură cu înfrângerea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Dodon a declarat că 'nu e nimic straniu'.

El a precizat că 'asta e democraţia, oamenii şi-au dorit schimbarea', dar s-a arătat pesimist privind capacitatea PAS de a guverna eficient Republica Moldova.  

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Răzvan Munteanu, atenţionare după alegerile din Republica Moldova. Semnal de alarmă: Nicidecum nu se va întâmpla acest lucru!

'Vom sancționa orice abuz'

De asemenea, Igor Dodon a afirmat că va rămâne în opoziţie şi va monitoriza atent acţiunile guvernării PAS, formațiunea Maiei Sandu. Pentru că PAS și Maia Sandu dețin toată puterea în stat, așteptările sunt mari, iar Dodon promite că 'vom sancţiona orice abuz şi orice înrăutăţire a calităţii vieţii.'

'Vom sta la baza suveranităţii şi integrităţii ţării', a mai spus Dodon, menționând ulterior că nu e cazul să scoată lumea în stradă, potrivit Adevărul.

VEZI ȘI: Incidente la Chișinău. Dorin Chirtoacă s-a năpustit la Dodon și Voronin, dar a fost luat pe sus / VIDEO

Victorie categorică pentru partidul Maiei Sandu la alegerile parlamentare anticipate

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic 'Şor' (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral 'Renato Usatîi', cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,34% şi Partidul Democrat din Moldova- 1,82%. În condiţiile în care pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, urmând ca partidul preşedintelui Maia Sandu să aibă o majoritate covârşitoare. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel