Igor Dodon NU îi poate da în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Decizia Curții Supreme de Justiție

Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a declarat inadmisibilă cererea de chemare în judecată a lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban, depusă de Igor Dodon.

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) din republica Moldova au respins recursul depus de Igor Dodon și mențin încheierea Curții de Apel Chișinău prin care a fost declarată inadmisibilă cererea acestuia pe faptul implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Ludovic Orban, și președintelui formațiunii ,,Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp-Karrenbauer, scrie ZGD.

În 16 noiembrie 2020, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere cu privire la constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban, și Annegret Kramp-Karrenbauer. În 17 noiembrie, judecătorul a decis declinarea competenței de examinare a cererii și a dispus transmiterea acesteia către Curtea de Apel Chișinău, pentru examinare. Ajunsă la Curtea de Apel Chișinău, vineri, 20 noiembrie, pretinsa acțiune înaintată de către Igor Dodon a fost declarată inadmisibilă. Încheierea a putut fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, lucru care s-a și întâmplat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel