Igor Dodon, într-un interviu pentru Russia 1: România vrea să înghită Republica Moldova și va stârni un război civil - Video

Igor Dodon, într-un interviu pentru Russia 1: România vrea să înghită Republica Moldova și va stârni un război civil / Foto: Facebook Igor Dodon
Igor Dodon, într-un interviu pentru Russia 1: România vrea să înghită Republica Moldova și va stârni un război civil / Foto: Facebook Igor Dodon

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a lansat acuzații grave la adresa României, într-un interviu pentru presa rusă.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că România vrea să înghită Republica Moldova, ceea ce va duce la război civil. El a comentat astfel şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova, despre care a spus că a avut drept scop afirmarea dorinței României și Occidentului de unire.

Dodon se află în arest la domiciliu fiind cercetat sub acuzația de îmbogățire ilicită și trădare, și a făcut aceste declarații pentru televiziunea de stat a Rusiei, scrie Bani.md. Dodon s-a lăudat cu acest interviu și pe pagina sa de Facebook, postând un mic fragment.

"Președintele ar trebui să fie preocupat de cum să se asigure că o țară neutră nu este atrasă în diverse conflicte și să nu pregătească statul pentru război. Sunt 100% sigur că moldovenii nu vor lua armele împotriva Rusiei pentru a proteja interesele Maiei Sandu și ale curatorilor ei occidentali. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată." a scris Dodon în limba rusă pe pagina sa de Facebook.

În cadrul interviului pentru presa rusă Dodon s-a arătat nedumerit că UE oferă asistenţă pentru armata Republicii Moldova și a criticat obţinerea de către Moldova a statutului de ţară candidat la UE.

Potrivit fostului şef de stat, Moldova nu va deveni niciodată stat membru UE, deoarece există problema transnistreană şi există autonomia Găgăuzia, regiuni care nu vor accepta acest lucru. Dodon e de părere că integrarea europeană ar putea duce la destrămarea ţării, pe motiv că cele două regiuni nu vor mai dori să se afle în componenţa Moldovei.

"M-am uitat și la opinia publică din România. Nici în România nu vor să lupte pentru cineva de aceea să cheltui bani pentru arme, mai ales în această situație în care poporul este sărac, economia este în cădere, este o greșeală foarte mare a conducerii noastre.", a mai spus Dodon.

Igor Dodon a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”. Acesta și-a depășit atribuțiile în interesul unui grup criminal organizat

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”, anunță Procuratura Generală. Potrivit unui comunicat al PG, astăzi, 27 iunie, procurorii i-au înaintat oficial învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat (art.46, art.328 alin.(3) din Codul penal).

De menționat că învinuirea formulată se referă la acțiunile acestuia din perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului. Mai exact, acesta este învinuit că, din poziția pe care o avea la acel moment, deținând funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului, a semnat avizul în baza căruia, în mai 2008 de către directorul general al SA „Energocom” a fost încheiat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, cu o compania străină Ungaria,  în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 - iunie 2009, contrar prevederilor art. 82 al Legii nr. 1134 din 02.04.1997 cu privire la societățile pe acțiuni. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel