''Iepurii'' lui Iohannis. Cristoiu, teorie politică incendiară

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză cheie potrivit căreia președintele Klaus Iohannis ar avea în spate ''iepuri'' în cursa pentru obținerea unui al doilea mandat la Cotroceni.

Termenul de iepure, folosit inclusiv pentru domnul Dragnea, nu trebuie înțeles în sensul că personajele respective joacă în film. La fiecare alegeri, inclusiv cele prezidențiale de anul acesta, definitorii spun eu, există în jurul fiecărui posibil candidat, oameni, sub diferite acoperiri, îl îndeamnă pe respectivul. Îi spun: ești pe primul loc, dacă vei candida o să câștigi, în sensul acesta. Am formulat o ipoteză că dacă Iohannis vrea ca după alegeri, presupunând că le va câștiga, să schimbe Guvernul și să aducă înapoi statul paralel, trebuie să câștige primul tur. Al doilea tur nu este o știre. 

Am lansat o ipoteză că cei de dreapta, cum ar fi Dacian Cioloș, pot fi niște iepuri până în preajma alegerilor prezidențiale, cu o săptămână-două înainte, încălzesc propriul electorat și apoi vine domnul Dacian Cioloș și spune: Ciuma roșie, care este Liviu Dragnea, care vrea să ne ducă pe Lună, trebuie lichidat și în consecință am hotărât ca alegătorii mei să îl voteze pe Iohannis, a explicat jurnalistul Ion Cristoiu, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Este văzută și Kovesi în scenariu?

Dacă pierde la Bruxelles...Selecția a fost destul de ciudată pentru că regulamentul nu spune trei. Spune o listă scurtă. Nici măcar 5 nu au fost, știu că au fost înlăturați italienii, care sunt buni la anchete. Dacă erau la concurență, spanioli, italieni, aceștia spuneau de ce neamț sau francez. Avem de ales între două mari puteri și Kovesi. Clasarea ei pe lista scurtă a avut un mare ecou. Procuror european ar fi o vedetă mai mare ca Iohannis, a adăugat jurnalistul.

Vezi și: România, state paralele. Cristoiu: Şi Ponta avea o maşinărie. Indicaţii de la Merkel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel