Ieftinire carburanți. Concurența în piața benzinăriilor, punctul de plecare

Președinte al Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu a vorbit despre faptul că în România, prețurile mari la carburanți se datorează în mare parte lipsei de concurență.

“Ca să mai relaxam lucrurile, o să venim cu niște recomandări anul acesta, să încercăm să creștem concurența în piața benzinăriilor.

Este un produs care poate fi ușor de importat și putem face mai ușoară înființarea de companii pe distribuție.

Sunt țări în care lanțurile mari de magazine au în parcare și benzinării, încercăm să replicăm și în România lucrurile astea, să vedem cum putem crește presiunea concurențială pe jucărorii din piața asta”, a declarat Bogdan Chirițoiu potrivit cursdeguvernare.

Pe piaţa românească a carburanţilor sunt doar câțiva jucători importanți care domină. Se remarcă OMV Petrom, care este la ora actuală liderul pieței. Potrivit datelor companiei, la finalul lui 2014, în România existau 544 de staţii, dintre care 391 Petrom şi 153 OMV.

Al doilea jucător de pe piaţă este Rompetrol. La sfârșitul lunii decembrie 2014, segmentul de distribuție al Rompetrol Downstream cuprindea 744 puncte de comercializare.

Lukoil este al treilea jucător, cu 305 staţii de distribuţie, fiind urmat de grupul ungar Mol, cu 159 de staţii, la care se adaugă cele 42 de benzinării cumpărate anul trecut de la ENI România.

Consumul de carburanţi al României este de 5,8 milioane de tone pe an, dintre care circa două treimi motorină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel