EXCLUSIV  ÎCCJ, decizie Liviu Dragnea: problema din dosar. Lucian Bolcaș: Imbecilitate logică

dragnea, aministia fiscala
dragnea, aministia fiscala

ÎCCJ a amânat pronunțarea, pe fond, în dosarul ”Bombonica” în care Liviu Dragnea, președintele PSD, este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. 

Vorbim de a doua amânare. Pe 21 iunie e noul termen. În dosarul ”Referendumul”, de la primul termen din 15 noiembrie 2013 şi până în ziua pronunţării sentinţei au trecut peste 20 de termene şi 17 luni .

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat pentru DCNews că dosarul Referendumul a fost unul ciudat, dar nici acest dosar nu e fără coloratură politică și nici simplu. 

”Imbecilitate logică”

”Dosarul Referendumului a fost un dosar ciudat din punct de vedere juridic. Nu a avut niciun fel de legătură cu o problematică juridică. A fost un dosar pur politic, a fost trimis în judecată și condamnat un președinte de partid pentru activitatea de partid pe care a desfășurat-o, de a chema oamenii la referendum și pentru rezultatele obținute, considerate a fi un beneficiu pentru partid, ceea ce este o imbecilitate logică greu de susținut. Scopul oricărei activități politice este atragerea și mobilizarea unor oameni sub imperiul unor comandamente ce sunt lansate de acel partid. Amânările s-au datorat, probabil, șovăielii, care a existat și-n mintea unor juriști pervertiți pentru a se realiza o asemenea condamnare.

Problemă juridică în noul dosar

De data aceasta, dosarul care e în fața ÎCCJ pune probleme. Sigur că are și el o anume coloratură politică, dar, în același timp, e o problemă juridică. Infracțiunea de instigare la abuz în serviciu, fără a face vreo teorie în legătură cu posibila existență a unei asemenea infracțiuni, e extraordinar de greu de dovedit. Fără să cunosc materialele dosarului, mi se pare că această amânare este binevenită, pentru că înseamnă un studiu al dosarului. Dacă adaugăm la aceasta și o problemă de oportunitate în legătură cu apariția deciziei CCR, care, dacă vreți, pune cu totul alte baze în constituționalitatea desfășurării activității juridiciare, pune bazele reale, normale, constituțională, probabil și aici sunt o serie întreagă de problemă de lămurit” a spus avocatul Lucian Bolcaș, pentru DCNews

Procurorii au propus pentru Liviu Dragnea o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare și anularea suspendării pedepsei din dosarul ”Referendumul”. Avocatul Lucian Bolcaș a explicat: ”Acesta este mecanismul contopirii. Prin contopire, pedeapsa devine nesusceptibilă de suspendare.”. 

Vezi și: EXCLUSIV ÎCCJ, verdict Liviu Dragnea. Coincidență cu Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel