ÎCCJ, decizie definitivă pentru Liviu Dragnea. Scenarii EXCLUSIVE

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde are loc ultimul termen în dosarul "Referendumul". Judecătorii ar urma să ia o decizie definitivă. 

UPDATE: ÎCCJ nu ia astăzi o decizie. Hotărârea în dosarul "Referendum" al lui Liviu Dragnea va fi luată peste două săptămâni, în 22 aprilie. Deocamdată, primul scenariu dcnews.ro se confirmă. Rămâne de văzut care dintre celelalte scenarii va deveni realitate în 22 aprilie.

DCNews notează scenariile cu privire la decizia ÎCCJ în dosarul "Referendumul".

1. ÎCCJ poate să nu ia astăzi o decizie. "Pronunțarea se poate amâna până la două săptămâni, dar astea sunt cazuri deosebite", a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru dcnews.ro. Dacă s-ar întâmpla așa, o decizie ar fi luat cu doar o săptămână înainte de Paște și 1 Mai, când toată lumea va fi cuprinsă de febra sărbătorilor.

2. O nouă amânare. "Poate interveni și a doua amânare după pronunțarea asta", a precizat avocatul Lucian Bolcaș, adăugând că judecătorii au acest drept.

3. ÎCCJ rămâne la prima decizie a instanței, de un an de închisoare cu suspendare, adică să mențină soluția, prin respingerea apelului lui Liviu Dragnea și al DNA.

4. ÎCCJ ar putea să admită apelul DNA și-l poate condamna pe Liviu Dragnea la închisoare cu executare, cu suspendarea drepturilor politice pe perioada executării și chiar pe un termen de încercare, cum a fost în cazul lui Adrian Năstase.

În acest caz, la conducerea PSD rămâne interimar Valeriu Zgonea, președintele executiv al PSD. La funcția de conducere ar putea ajunge liderul senatorilor PSD Mihai Fifor sau deputatul PSD Georgian Pop.

5. Se admite apelul lui Liviu Dragnea și să fie achitat. "El a solicitat achitarea", a subliniat Lucian Bolcaș.

"Vreau să vă spun că infracțiunea pentru care se pretinde că este trimis în judecată este o interpretare absolut aiuritoare. Nu poți să condamni un secretar general al unui partid pentru că el este trimis în această calitate în judecată. I se aplică legea 78, articolul 13. Deci un secretar general al unui partid să-l trimiți în judecată pentru că și-a îndeplinit atribuțiile de secretar general. Asta este esența dosarului lui Dragnea", a conchis avocatul Lucian Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel