Ică Calotă (ALDE), dezamăgit: Oportuniști pentru care imaginea #rezist contează mai mult

ALDE
ALDE

Ică Calotă de la ALDE susține că imaginea „#rezist” primează în fața bunăstării reprezentanților pe care îi au la nivelul autorităților locale.

"Ca parlamentar ALDE, salut votul de ieri, 11 iunie a.c., când Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativă privind Codul administrativ al României, care prevede, printre altele ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, să beneficieze de o indemnizație specială.

Totodată, mă declar profund dezamăgit de colegii parlamentari care au votat împotriva acestui proiect, ori s-au abținut de la vot, căci, până la urmă nu au făcut altceva decât să demonstreze că sunt doar niște oportuniști pentru care imaginea „#rezist" contează mai mult decât bunăstarea reprezentanților lor, pe care îi au la nivelul autorităților locale.

Dintre senatorii PNL doar trei au votat Codul administrativ, șapte au votat împotrivă, alți șase s-au abținut, iar trei senatori peneliști nu au dorit să voteze deloc. USR a avut în sala de Plen nouă senatori, iar toți au votat împotriva proiectului. Au rămas senatorii neafiliați, Traian Băsescu și Dorin Bădulescu care au votat clar împotrivă, în timp ce alți trei senatori neafiliați nu au votat.

Deoarece am fost mandatat de către cetățenii din Teleorman să îi reprezint în Parlamentul României, o să fac o scurtă referire la Eugen Pîrvulescu, senatorul PNL de Teleorman, care s-a abținut de la vot. Cu alte cuvinte, senatorul Pîrvulescu a demonstrat cât de „aproape" este de colegii săi peneliști, care fac parte din administrațiile locale.

Până la urmă, toți reprezentanții administrațiilor locale care vor beneficia de aceste indemnizații au o răspundere foarte mare pe toată perioada exercitării mandatelor lor, mai ales că, asemenea funcțiilor de demnitate publică, aleșii locali nu pot desfășura alte activități care să le asigure la vârsta pensionării un surplus al veniturilor. Deoarece aleșii locali sunt supuși anumitor constrângeri, dacă le pot spune așa, prin această măsură adoptată, coaliția de guvernare corectează o inechitate față de acești oameni, aflați în slujba cetățenilor", a transmis Ică Calotă.

Vezi și: Pericolul de la Marea Neagră. Fifor: Rusia poate lansa oricând atacuri


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel