IATA: Transportul aerian de pasageri, la cel mai înalt nivel

avion
avion

Transportul aerian de pasageri a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cel puţin asta arată datele statistice publicate de asociaţia internaţională de profil.

Potrivit, Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni, cererea globală pentru transportul aerian de pasageri a înregistrat, în ianuarie, cel mai semnificativ avans din ultimii cinci ani. Creşterea vine pe fondul majorării traficului în India şi China.

 "Am înregistrat un start bun în 2017, cererea globală pentru transportul aerian de pasageri a ajuns la cel mai semnificativ avans din 2011", a afirmat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac, citat de Agerpres.

În ianuarie, traficul aerian global de pasageri a crescut cu 9,3%, iar factorul de încărcare (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor) a urcat cu 1,2 puncte procentuale, la nivelul record de 80,2%, se arată în raportul lunar al IATA.

Reducerea preţului biletelor, motor pentru creşterea pieţei

Nivelul record de pasageri se datorează reducerii preţurilor la bilete şi a adăugării unui număr de 700 de noi rute în anul 2016. Preţul scăzut al ţiţeiului a determinat companiile aeriene să reducă tarifele la bilete, dar în februarie cotaţia barilului de ţiţei Brent, un indicator de referinţă pentru industria petrolieră, a depăşit 50 de dolari, după ce Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi o serie de state producătoare din afara cartelului au încheiat un acord de scădere a producţiei pe plan global cu 2%.

Aşadar, cel mai important factor pentru cererea globală pentru transport aerian - preţurile mai scăzute - ar putea să nu mai fie valabil anul acesta.  Instituţia avertizează că în acest an cererea globală pentru transport aerian ar putea creşte cu doar 4-4,5%.

IATA este o organizaţie care reprezintă interesele acirca  265 de companii aeriene din întreaga lume, reprezentând circa  83% din traficul aerian mondial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel