Urmărește emisiunea live


Iaşi: REFERENDUM pe tema transportului în comun

Consilierii locali ai PNL au depus o solicitare la Primăria Iaşi, pentru convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local la sfârşitul lui iulie, în care să se decidă convocarea unui referendum local privind transportul în comun.

Potrivit unui comunicat remis presei, liberalii vor ca, într-o şedinţă pe 29 iulie, să fie supus dezbaterii plenului Consiliului Local un proiect ce presupune organizarea unui referendum local cu privire la modalitatea prin care ieşenii doresc modernizarea transportului public: contractarea unui credit de la BERD sau accesarea de fonduri europene.

'Îndatorarea Iaşiului cu 15 milioane de euro şi amanetarea viitorului oraşului pentru achiziţia de autobuze este o absurditate, în condiţiile în care Uniunea Europeană pune la dispoziţia oraşelor fonduri pentru modernizarea transportului public. Primarul Mihai Chirica a anunţat că cel mai devreme în luna martie vor putea fi finalizate discuţiile cu BERD. Proiectul european poate fi depus în luna decembrie a acestui an', a declarat Marius Bodea, preşedintele PNL Iaşi.

Conform documentului, iniţiativa grupului de consilieri locali PNL este susţinută şi de consilierul independent Andrei Postolache.  

[citeste si]

Documentul a fost trimis pe adresa Primăriei Iaşi la o zi după ce primarul Mihai Chirica a intrat în concediu. Atitudinea liberalilor vine după ce, în cursul săptămânii trecute, consilierii locali PSD şi PMP au votat pentru accesarea unui credit BERD în valoare de 15 milioane de euro, pentru achiziţionarea a 75 de autobuze noi. Singurii care nu au vrut să aprobe un astfel de proiect au fost cei 9 consilieri liberali şi independentul Andrei Postolache. Aceştia vor ca municipalitatea sa acceseze fonduri europene pentru transportul în comun. Potrivit Constituţiei şi Legii referendumului nr.3/2000, referendumurile locale sau cele judeţene pot fi facultative sau obligatorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel