IAR-99 Șoim, flota de aeronave, revitalizată. Ședință MAPN

Propunerea de revitalizare a flotei de aeronave IAR-99 Şoim a fost analizată la şedinţa extraordinară a Colegiului Ministerului Apărării Naţionale (MApN), prezidată de ministrul Adrian Ţuţuianu, care a avut loc luni, anunţă ministerul. 

MAPN informează că revitalizarea flotei ar putea fi făcută în cadrul unui program de tip MLU/SLEP (Mid Life Upgrade/Service Life Extension Program), care este o fază naturală în cadrul tuturor programelor de aviaţie de succes. 

Principalele obiective ale proiectului amintit sunt creşterea performanţelor, asigurarea unei competitivităţi şi a unei resurse de viaţă de cel puţin 15 ani pentru aeronavele din program şi reducerea costurilor de operare şi de mentenanţă pentru avioanele de şcoală şi antrenament. 

Pe agenda şedinţei au mai figurat informări în legătură cu activitatea şi principalele proiecte iniţiate de către Agenţia pentru cercetare tehnică şi tehnologii militare şi solicitările unor asociaţii şi fundaţii, constituite în scopul desfăşurării unor activităţi specifice apărării naţionale, privind acordarea statutului de utilitate publică. 

La lucrări au participat şefii departamentelor şi structurilor centrale ale ministerului. 

Colegiul MApN este organ cu rol consultativ constituit la nivelul ministerului, abilitat să analizeze şi să propună ministrului Apărării măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei. 

Colegiul îşi desfăşoară activitatea în şedinţe ordinare trimestriale sau în şedinţe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea şi înzestrarea forţelor armate, capacitatea de reacţie a armatei, participarea la exerciţii sau misiuni în comun cu armatele altor ţări, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel