Iancu Guda: Moment istoric, de cotitură, pentru România. Istoria nu iartă proștii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Economistul Iancu Guda a transmis un mesaj tranșant după ce s-a stabilit suma pe care România urmează s-o primească de la UE. 

Iancu Guda a vorbit despre pachetul financiar pe care România urmează să-l primească de la UE, în valoare de 31,2 miliarde de euro, din care două treimi sunt fonduri nerambursabile. 

Economistul a scris pe Facebook: 

”- pachetul reprezintă 15% din PIB, arhisuficient pentru reconstrucția economiei după efectele negative cauzate nu doar de pandemia Covid-19, ci și toate furăciunile și corupția din ultimii 30 de ani

- NU mai există scuze și alibiuri. În ultimul deceniul România a fost condusă de 12 guverne (mai mult decât Bulgaria, Ungaria, Polonia și Cehia împreună), și fiecare a dat vina pe guvernul precedent (au lăsat deficite prea mari, datorii neplătite, obligații viitoare). Toți au spus că fondurile sunt puține și limitate!

- acum avem bani, ce o să facem cu ei? Prioritățile sunt: investiții publice (infrastructură, educație, sănătate, sport); digitalizarea administrației publice (va contribui la scăderea cheltuielilor de personal și colectarea mai eficientă a veniturilor publice); stimulente fiscale (dezvoltare antreprenoriat, piață de capital, noi locuri de muncă, sistemele de pensii administrate privat); retehnologizarea și restructurarea companiilor de stat cu pierderi. 

- să fie sunați toți euroșcepticii și prorușii care alimentau teorii conspiraționiste despre “piața de desfacere” și sclavagismul României la “marea poartă UE”. Ce o să spună acum? 

Acesta poate fi un moment istoric de cotitură pentru România: cu acești bani putem reconstrui țara, sau majorăm pensiile și după 3 ani (când se duc banii) să ne întrebăm: “ce ar fi fost dacă ...?” ISTORIA NU IARTĂ PROȘTII”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel