Iancu Guda, avertisment: Pachet DEZASTRUOS. Este cel mai negru COȘMAR al economiștilor

Recesiunea s-ar putea adânci, pe fondul mișcărilor din economie. Economistul Iancu Guda a transmis un scenariu crunt în acest sens. 

Scăderea prețurilor, la pachet cu scăderea volumului de cumpărare, la care adăugăm și recesiunea nu pare a fi o veste bună în economie pe termen lung, ci doar o gură de aer pe termen scurt pentru cumpărători, dar care ar putea sufoca economia. 

”Problema este că, dacă înțelegem întreg ecosistemul, efectele sunt dezastruoase pe termen mediu - lung. Deflația (scăderea prețurilor) cu recesiunea (scăderea economiei) este cel mai negru coșmar al economiștilor. Când vânzările companiilor scad și prețul scade, imaginați-vă ce se întâmplă cu o firmă, foarte greu să reziste, pentru că scade atât volumul, cât și prețul. Atunci, majoritatea companiilor trebuie să se restructureze, efectele pe lanț sunt evidente: creșterea șomajului, scăderea veniturilor statului, automat statul face investiții mai mici, scad atât investițiile, cât și consumul și se realimentează un nou nivel al spiralei de recesiune care se adâncește” a explicat economistul Iancu Guda, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel