Ialomițianu: Cui folosește regionalizarea. Ce vrea să facă Ponta

Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu

Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu a afirmat că premierul, prin declarația făcută la deschiderea BPN al PSD în legătură cu regiunile, a încercat să arate că proiectul continuă. Victor Ponta a declarat că regiunile vor fi stabilite înainte de revizuirea Constituției și trebuie modificată legea 315/1998. 

"E o declarație prin care a încercat să arate că regionalizarea reprezintă un proiect care nu va fi abandonat, dar dacă vrem să facem o regionalizare trebuie să spunem românilor ce vor câștiga din această regionalizare. Până acum ce rezultă? Că se face o regionalizare pentru baronii locali, adică să mai creeze niște posturi, fără să se spună foarte clar care sunt avantajele și care sunt costurile acestui proiect. Eu văd și regionalizarea făcută la ANAF, unde s-au creat posturi la nivel de regiune fără niciun fel de eficiență. Dacă aceste lucruri se vor întâmpla și în cazul regionalizării administrative înseamnă că vom avea costuri în plus, o dezamăgăre din partea cetățenilor și o mulțumire a unora din USL că au mai primit niște posturi", a declarat Gheorghe Ialomițianu, pentru De Ce News.

Absorția fondurilor europene va fi întârziată cu doi ani

Fostul ministru al Finanțelor a adăugat că "Din perspectiva fondurilor europene, că am înțeles că vor zece regiuni, e greu să acreditezi unitățile de management din nou. Vor pierde aproximativ doi ani privind absorția fondurilor europene. Și-au propus ca prin regionalizare să atragem mai mulți bani. Cred că va fi o blocare. Pentru noile regiuni ar trebui înființațe alte unități și se va întârzia absorția fondurilor cu doi ani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel