Ialomiţeanu: ANAF va controla dacă facturile din sănătate sunt corecte

gheorghe-ialomiteanu
gheorghe-ialomiteanu

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să verifice legalitatea facturilor din sănătate de aproximativ un miliard de lei, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţeanu, la un post privat de televiziune.

„Am dispus la ANAF să se verifice dacă facturile din Sănătate sunt corecte. Anul trecut am avut unele informaţii că s-a forţat. ANAF trebuie să verifice dacă aceste facturi sunt legale. Avem suspiciuni“, a arătat ministrul Finanţelor, care a precizat că s-a discutat şi cu ministrul Sănătăţii acest aspect. „Când a fost vorba despre a se da bani la Sănătate s-a pus şi problema potrivit căreia cheltuielile nu sunt în regulă“, a mai arătat Ialomiţianu.

Şeful Ministerului Finanţelor a menţionat că în aceste zile a avut loc o întâlnire între preşedintele ANAF şi preşedintele Casei de Sănătate pentru a demara acest control. 'Rezultatele controlului trebuie să vină până vom da banii respectivi (sumele aprobate prin rectificarea bugetară - n.r.) pentru a vedea dacă nu sunt şi facturi fictive. La Casa de Sănătate cum vine FMI sau UE cum se scot facturi din sertare', a mai spus ministrul finanţelor.

Acesta a subliniat că în sănătate trebuie implementate anumite măsuri, până în luna octombrie, pentru ca sistemul să poată beneficia de fondurile de 300 milioane lei stabilite la rectificarea bugetară. Printre măsuri se numără un sistem mai eficient de control al banului public, promovarea listei medicamentelor ieftine şi introducerea sistemului de coplată. Gheorghe Ialomiţeanu a precizat că Ministerul Finanţelor nu a putut acorda Ministerului Sănătăţii la rectificare cele 4 miliarde de lei solicitate de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, deoarece nu existau aceşti bani.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel