Hușanu, lider Sanitas, tranșant, după declarațiile lui Orban: Nu s-a plâns niciun spital

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a spus că nu înțelege cum a constatat Ludovic Orban că nu sunt fonduri pentru salariile din Sănătate la trei zile de la instalare.

Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că nu s-a plâns nimeni că nu ar mai fi bani la buget, până la declarația lui Ludovic Orban.

„Din câte știu eu, legislația nu poate fi modificată anul acesta, astfel încât, să nu fie plătite salariile. Este clar că o parte din salarii vin din contractele cu Casa de Asigurări și ele trebuie respectate iar măririle de salariu provenite în ultimii ani provin din act adițional de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, deci și acelea trebuie acordate. În rest, nu s-a plâns niciun spital, cel puțin din București că nu ar avea buget. Nu știu cum au constatat ei la două, trei zile de la instalarea Guvernului că nu sunt aceste fonduri, repet, din moment ce informația nu am avut-o până astăzi", a spus, pentru Mediafax, Hușanu.

Acesta afirmă că în ultimii ani, în lunile noiembrie – decembrie, toate guvernele au spus că nu sunt bani, dar în cele din urmă s-au găsit resurse.

„Acum aud prima dată, dar acum trei zile sau până acum trei zile nicio unitate sanitară nu s-a plâns că nu ar avea bani pentru salarii până la sfârșitul anului. Iar legislația, încă o dată spun, obligă practic angajatorii să acorde aceste drepturi salariale din două surs: din contractul de prestări serviciu cu Casa de Asigurări și din bugetul de stat salariile provenite din 2016 până în prezent. Din istoricul ultimilor ani, mereu în luna noiembrie-decembrie toate guvernele ne-au spus că nu sunt bani și cu toate astea s-au găsit bani de salarii. Eu cred că e doar o declarație politică și resursele se vor găsi", a mai spus Hușanu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferință de presă că se va face o evaluare a necesităților, la rectificare, întrucât banii nu sunt suficienți pentru a încheia anul, în domeniul sanitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel