Hurezeanu: În 2004, Iliescu nu fost deranjat că Năstase a fost învins de Băsescu

hurezeanu
hurezeanu

Analistul Emil Hurezeanu spune, în contextul declarațiilor prin care Ion Iliescu îl contrazice pe Victor Ponta cu referire la "dosarul politic" a lui Adrian Năstase, că primul președinte al României democrate nu a fost nemulțumit atunci când Năstase pierdea alegerile prezidențiale din 2004 în fața lui Traian Băsescu.

"Există un fel de solidaritate între șefii de stat, între foștii șefi de stat. Oricât s-ar disprețui sau oricâte răfuieli ar avea la scenă deschisă domnul Băsescu cu domnul Iliescu, este vizibilă această complicitate. (...) Sunt convins că în 2004 domnul Iliescu nu a fost cu totul deranjat, - chiar dacă a regretat după aceea - de alegerea lui Băsescu în locul apropiatului său discipol, emul, partener de putere, Adrian Năstase. Din tot felul de motive", a declarat Emil Hurezeanu, miercuri seara, la Digi 24.

Jurnalistul nu este surprins de poziția lui Ion Iliescu față de condamnarea lui Adrian Năstase pentru a doua oară și face o scurtă istorie a relațiilor dintre fostul președinte al României și fostul prim-ministru.

"Este experiența îndelungată de om politic în împrejurări complicate (...). Domnul Iliescu le are, a fost lucid în ceea ce-l privește pe Adrian Năstase chiar în timpul exercițiului comun de putere între 2000 și 2004. În legătură cu Adrian Năstase, Ion Iliescu a lansat celebra sintagmă "Capitalism de cumetrie", pornind de la ceea ce se suspecta atunci că ar fi afacerile mult prea libertariene în domeniul capitalismului privat și personal ale domnului Năstase. Pe mine nu mă miră luciditatea acestui vechi alergător de cursă lungă în ceea ce îl privește pe Adrian Năstase", a mai spus Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel