Hunor îi acuză pe Antonescu și Voiculescu de eliminarea UDMR de la guvernare

Kelemen_hunor
Kelemen_hunor

Kelemen Hunor, președintele UDMR, i-a acuzat pe Crin Antonescu și Dan Voiculescu că nu au respectat acordul și că au impus condiții suplimentare pentru UDMR. El a spus că acordul semnat între UDMR și USL prevedea ca maghiarii să fie invitați la guvernare indiferent de procentajul obținut la alegerile parlamentare.  

Președintele UDMR a declarat că "Acordul a fost semnat în septembrie, înainte de a începe campania electorală." El a adăugat că "Are câteva fraze și conține lucruri importante și principii". Kelemen a spus că acordul prevedea că dacă USL-ul obține sub 50% din mandate, UDMR-ul este invitat să facă împreună majoritatea parlamentară în Parlament. În cazul în care USL obținea peste 50%, situația ar fi fost aceeași.

"Noi ne-am respectat de fiecare dată cuvântul dat. Nici de data aceasta nu am încălcat înţelegerea (...) O să fac public acordul în următoarele zile, după ce ajung acasă", a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor îi acuză pe Crin Antonescu şi Dan Voiculescu ca fiind principalii vinovaţi pentru că USL nu a respectat înţelegerea. "Consider că Victor Ponta a fost în această perioadă, în toate discuţiile pe care le-am avut, un om corect. Problema a venit de la Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Miercuri, Voiculescu a prezentat acele condiţii pe care nu le-am acceptat. Eu nu accept nici de la Antonescu şi nici de la Voiculescu să-mi ceară mie şi comunităţii maghiare test de loialitate şi nu accept să-mi spună Antonescu şi Voiculescu care sunt subiectele despre care pot vorbi şi care nu. Nu voi accepta niciodată aşa ceva", a spus Kelemen.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după runda de negocieri cu UDMR de la Parlament, că decizia finală este ca Uniunea condusă de Kelemen Hunor să nu facă parte din Guvern.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel