Hunedoara: Taxele şi impozitele locale pentru populaţie rămân neschimbate în Deva şi în 2016

bani-lei-publimedia-shutterstock
bani-lei-publimedia-shutterstock

Taxele şi impozitele locale ce vor fi plătite de populaţia din Deva în anul 2016 rămân la acelaşi nivel cu cele din anul curent, potrivit unei hotărâri adoptată, luni, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local.

 'Taxele şi impozitele locale percepute de Primăria Deva pentru anul 2016 rămân neschimbate. Singurele modificări care apar sunt cele prevăzute în Codul Fiscal', a declarat viceprimarul municipiului Deva, Marius Surgent.

În ceea ce priveşte impozitele pentru clădirile nerezidenţiale, deţinute de persoanele fizice sau juridice, acestea au fost majorate la 1,3% din valoarea de impozitare a imobilului, ceea ce i-a determinat pe unii consilieri să afirme că prin această creştere va fi afectată activitatea firmelor mici, care vor fi nevoite să achite taxe de 10 ori mai mari ca până acum.

Pe de altă parte, municipalitatea a lăsat acelaşi nivel al taxelor de concesiune pentru terasele care funcţionează pe timpul verii, acestea fiind stabilite la 0,5 lei/mp/zi. În cazul taxelor şi impozitelor locale achitate integral până la data de 31 martie 2016 vor fi acordate reduceri de 5%.

De asemenea, vor mai acordate reduceri de 50% la impozitul datorat în cazul autovehiculelor hibride. Creanţele fiscale mai mici de 10 lei şi aflate în soldul Primăriei Deva la data de 31 decembrie 2015 vor fi anulate. Anul acesta, nivelul încasărilor de taxe şi impozite la bugetul Consiliului Local Deva a fost de 67%, până la data de 30 septembrie, aproape similar cu procentul înregistrat în anii anteriori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel