EXCLUSIV  Huidu - Dragnea, gest REVOLTĂTOR. Herjeu (CNA), explicație privind sancționarea

În emisiunea "Cronica Cârcotașilor", realizată de Șerban Huidu, a fost prezentat, la un moment dat, Liviu Dragnea după gratii.

La PRIMA TV, a fost difuzată imaginea liderului PSD "în închisoare", iar pe fundal se auzea o muzică legată de DNA.

Radu Herjeu, membru CNA, invitat la DC News, a fost întrebat de ce un astfel de derapaj nu este sancționat. Cum de ajungem să ne batem joc de libertatea unui om, indiferent cine este, la televizor, fără a fi luată nicio măsură?

"Mulți se ascund sub ideea că fac emisiune pamflet, deși în legislația audiovizuală nu există categoria de pamflet. Nu scrie nicăieri că dacă faci o emisiune pamflet ai voie să spui orice. Acest lucru a fost o găselniță a televiziunilor pentru a încerca să justifice în fața CNA anumite derapaje pe ideea că este pamflet. Plus că pamfletul în televiziune este o noțiune inventată de români. Lăsând asta la o parte, știți ce se întâmplă? Sunt atâtea derapaje mult mai grave decât acesta... Sigur că dacă ai lua la bani mărunți, ai putea să sancționezi foarte mult. În primul rând, fizic este imposibil. În al doilea rând, datorită acestei impuneri a legii, ca după șase luni să nu mai poți să sancționezi un derapaj, dacă nu l-ai discutat în acel interval, și care este o frână serioasă în activitatea noastră... În afară de faptul că sunt anumite situații care trec, din motive subiective, obiective, dincolo de acest lucru, se întâmplă să expire alte cazuri și CNA este atacat de oameni care nu au nici cea mai mică idee de ce expiră, de ce s-a ajuns într-o astfel de situație", a zis Radu Herjeu la DC News.

[citeste si]

"Trebuie să fim foarte atenți pentru că nu putem îngrădi foate mult totuși libertatea de expresie. Știți ce se întâmplă? În momentul în care respectivul om nu se simte lezat și nu este el cel care face plângerea... altfel tratăm... adică una este dacă omul se simte lezat și dorește să îi fie reparată onoarea de către CNA, printr-o sancțiune, și alta este când un cetățean spune 'vai, nu îmi place ce văd la televizor!'", a mai zis Radu Herjeu.

Iată răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel