Huawei - Telekom. Anunțuri după vizita lui Klaus Iohannis, în SUA, cu Donald Trump

Președintele Klaus Iohannis va avea azi o întrevedere cu președintele american Donald Trump la Casa Albă.

Potrivit celor de la România TV cei doi președinți vor discuta teme sensibile precum securitatea, securitatea energetică, situația vizelor, dar vor aborda și subiectul sensibil al comunicațiilor.

Prezent în studioul România TV, jurnalistul Val Vâlcu a subliniat importanța subiectului telecomunicații în contextul războiului comercial dintre SUA și China. Washingtonul se opune categoric intrării companiei chineze Huawei cu tehnologia 5G în Europa, fapt care a dus la un conflict între SUA și Germania.

„Suntem prinși în mijlocul acestui conflict planetar între doi giganți iar zona este una critică”, a declarat Val Vâlcu care a adăugat că dacă SUA se tem că partea chineză ar putea avea acces la informații secrete, „să ne amintim că și fostul furnizor național de telefonie, Telekom, se află în discuții pentru a fi preluat de o firmă rusească. Instituțiile publice, inclusiv armata, aveau contracte cu Romtelecom-ul. Au ajuns apoi aceste contracte la nemți iar acum se pare că la ruși. Dacă se întâmplă așa ceva, mă întreb, nu va fi și aici o problemă?”, a concluzionat jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel