HTC-Google, tranzacție importantă

Alphabet Inc, compania mamă a gigantului american Google, a anunţat joi că va plăti 1,1 miliarde de dolari în numerar pentru a achiziţiona subsidiara grupului taiwanez HTC Corp care produce smartphone-uri pentru firma americană Pixel, transmit Reuters, DPA şi Bloomberg. 

Conform acordului, Google va obţine licenţierea neexclusivă a drepturilor de proprietate intelectuală ale HTC şi îi va prelua integral pe cei 2.000 de angajaţi ai HTC care produc smartphone-uri pentru Pixel. 

De mult timp HTC este partener al Google şi unii analişti estimează că telefoanele mobile inteligente Pixel reprezintă 20% din livrările de smartphone-uri ale HTC. 

Dar grupul taiwanez, care odată vindea pe plan global unul din zece telefoane mobile inteligente, s-a confruntat cu un declin semnificativ al cotei sale de piaţă, din cauza concurenţei de la Apple, Samsung Electronics şi rivalele din China. 

Este a doua tranzacţie majoră realizată de Google în sectorul producerii telefoanelor mobile inteligente, după ce în 2012 a achiziţionat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari şi a vândut-o grupului chinez Lenovo pentru mai puţin de trei miliarde de dolari, doi ani mai târziu. 

Joi, acţiunile HTCau fost oprite d ela tranzacţionare, în urma informaţiilor privind acordul cu Google. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 12%, capitalizarea bursieră a HTC fiind evaluată la aproximativ 1,9 miliarde de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel