HSBC Holdings, cea mai mare bancă din Europa, va concedia peste 10.000 de angajați

Cea mai mare bancă din Europa va intra într-un plan de restructurare care presupune concedierea a minimum  10.000 de angajaţi, potrivit unor surse citate de Sky News.

HSBC Holdings va anunţa, săptămâna viitoare, un plan de restructurare ce vizează concedierea până la sfârșitul anului 2017 a unui număr de până la 7% dintre angajați, respectiv 10.000 - 20.000 de angajaţi dintre cei 258.000 care lucrau în întreaga lume pentru bancă, la sfârşitul anului trecut, a anunţat Sky News, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Marţi dimineaţă, acţiunile HSBC au scăzut cu 0,5% la Bursa de la Hong Kong, scrie realitateatv.net. Banca este listată la bursele din Londra şi Hong Kong, având o capitalizare de piaţă de aproape 125 miliarde de lire sterline.

În 9 iunie directorul general Stuart Gulliver va prezenta acţionarilor noua strategie a băncii, care implică reducerea costurilor şi restructurarea activităţii diviziei de investiţii, precum şi vânzarea unor afaceri, în vederea creşterii câştigurilor.

În februarie, Stuart Gulliver a anunţat că operaţiunile din SUA, Turcia, Mexic şi Brazilia trebuie să se îmbunătăţească sau vor fi vândute.

După majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie, investitorii HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra. Deoarece are mai multe active decât orice altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite anul trecut 1,1 miliarde de dolari.

HSBC a refuzat să comenteze înainte de prezentarea de săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel