Proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru hoteluri şi restaurante

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un proiect de lege ar putea să scutească hotelurile, restaurantele și operatorii de jocuri de noroc de la plata impozitului pe o perioadă de 90 de zile. 

Hotelurile şi restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Un proiect în acest sens vizează şi operatorii de jocuri de noroc care au suspendat activitatea în timpul stării de alertă, scrie Mediafax. 

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede ca firmele din industria HoReCa, cea mai afectată de criza Covid-19, să fie scutite de la plata impozitului specific unor activităţi pentru o perioadă de 90 de zile.

Proiect valabil și pentru operatorii de jocuri de noroc

Acelaşi tratament se aplică şi pentru operatorii de jocuri de noroc, pentru perioada în care au avut activitatea suspendată în timpul stării de alertă. Astfel, antreprenorii din HoReCa ar putea fi scutiţi de plata TVA pentru livrări, importuri şi achiziţii intracomunitare de măşti de protecţie individuale şi de ventilatoare mecanice pentru constituirea rezervei de capacităţi a Uniunii Europene, până în 1 octombrie.

Furnizorul va justifica scutirea de TVA cu declaraţia pe propria răspundere cu privire la destinaţia bunurilor. De asemenea, Guvernul vrea să prelungească până în 25 octombrie amânarea dobânzilor şi penalităţillor pentru întârzierea la plata obligaţiilor fiscale.

Ce spun proprietarii de restaurante 

Radu Dumitrescu, proprietarul a şase restaurante din Capitală, spune că măsura propusă de Florin Cîţu este bună, însă nu excelentă pentru o industrie atât de afectată de criză cum este HoReCa.

„90 de zile este o perioadă foarte scurtă, iar această măsură trebuie luată pentru cel puţin 365 de zile, pentru că industria noastră a fost atât de lovită încât nu îşi poate reveni într-o perioadă de 90 de zile sau de 120 de zile”, consideră un proprietar de restaurante, Radu Dumitrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel