"Hotelierii, replică pentru Orban: Ei sunt responsabili pentru răspândire"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele HORA susține că Guvernul este responsabil de răspândirea virusului COVID-19. 

Daniel Mischie, preşedintele HORA, spune că Guvernul se face responsabil pentru creșterea alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19, informează Agerpres. Asta pentru că odată cu prelungirea interdicţiei funcţionării restaurantelor la interior, clienţii au început să recurgă la soluții alternative, potrivit lui. 

"Cele mai mari focare de fapt sunt în instituţiile de stat locale sau în administraţia locală sau centrală, în spitale, acolo sunt focarele de infecţie. Nu cred că aţi auzit vreun restaurant sau vreun hotel care să fie complet închis şi 80% din angajaţi bolnavi de covid. Deci asta e iluzia şi asta încearcă Guvernul să vândă, că industria turismului ar putea fi cea care propagă acest covid. Fals, complet fals! Interzicerea funcţionării: atunci practic Guvernul poartă responsabilitatea, că orice interdicţie - dacă vă duceţi la prohibiţie - a făcut de fapt ca alte lucruri se evolueze pe lângă", a explicat Daniel Mischie.

Remarca lui Daniel Mischie vine după ce Dragoş Anastasiu a comentat cazurile în care turiştii de pe litoral aglomerează terasele şi chiar plajele pentru a servi masa.

"Era previzibil acest lucru. În loc să stea în zone cât de cât controlate, inclusiv cu amenzi, dacă e cazul, pentru că noi nu spunem că suntem perfecţi şi că toată lumea respectă regulile, nu spunem asta. Există buruieni peste tot. Şi noi şi statul avem o responsabilitate ca aceste buruieni să fie eliminate, dar în loc să eliminăm buruienile, noi radem tot câmpul de flori", a declarat Dragoş Anastasiu.

Cer redeschiderea restaurantelor

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România a solicitat Guvernului să permită deschiderea restaurantelor la interior.

"Solicitările noastre către Guvern astăzi sunt în principal redeschiderea interioarelor de restaurant, cu un anumit protocol sanitar în care cele trei reguli de aur să fie respectate: distanţate fizică, purtatul măştii obligatoriu atunci când clientul tranzitează prin restaurant şi pentru cei care lucrează în restaurant şi o igienă corectă. Cerem Guvernului ca mănuşile să nu mai trebuiască să fie purtate în mod obligatoriu", a afirmat Daniel Mischie.

Preşedintele HORA a mai precizat, pentru AGERPRES, că Guvernul ar trebui să acorde despăgubiri financiare domeniului HoReCa, în cazul în care nu permite redeschiderea restaurantelor. Protestul reprezentanţilor din domeniul HoReCa are loc miercuri, 19 august, între orele 17:00 - 18:00. Printre lozincile protestelor sunt: "Domnule Cîţu, vă jucaţi cu focul fără să ştiţi să gătiţi!" sau "Aţi distrus industria pentru o iluzie!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel