Horia Tecău - Trebuie să visăm la o medalie de aur la Tokyo

Jucătorul Horia Tecău a declarat că toţi cei 12 sportivi din lotul olimpic de tenis al României, anunţat marţi de COSR, trebuie să viseze la o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

'Am văzut la Rio ce înseamnă să performezi pe cea mai înaltă scenă a sportului mondial, scena olimpică. Jocurile Olimpice reprezintă o competiţie specială, ceva greu de descris. Mi-aş dori ca toţi sportivii să trăiască această experienţă. Pentru mine să fiu portdrapelul României şi apoi să câştig o medalie pentru România sunt cele mai frumoase momente din cariera mea. Important este că acum avem susţinere şi cele mai bune şanse pentru a realiza performanţă la Tokyo. Îmi doresc ca experienţa mea şi a lui Florin (Mergea) din 2016 (n.r. - medalia de argint) să fie un model pentru toată lumea. Fiecare trebuie să înţeleagă faptul că poate câştiga o medalie. Trebuie să visăm, trebuie să credem în şansele noastre. Trebuie să ne gândim la medaliile de aur, să visăm la ele, asta este frumos în această experienţă olimpică. Nu contează doar acea săptămână în care joci, important este tot acest drum până la Jocurile Olimpice. E un drum frumos, care te ajută mult să creşti în carieră', a spus Tecău.

Joc cu Simona Halep

Medaliatul cu argint în proba de dublu masculin de la Rio de Janeiro a afirmat că la Tokyo va juca dublu mixt alături de Simona Halep, numărul 1 mondial în clasamentul feminin.

'Am mai jucat cu Simona în trecut la dublu mixt şi am făcut meciuri frumoase împreună. Aşa că dacă pregătim această ediţie a Jocurilor Olimpice cu doi ani înainte vom fi foarte puternici împreună. Dar în primul rând trebuie să ne vedem de turneele noastre pentru a obţine calificarea', a spus el. Prezentă la eveniment, Halep l-a chestionat râzând: 'Asta înseamnă că ai acceptat să jucăm împreună?', iar el a răspuns: 'Vezi că e totul înregistrat acum, nu mai pot să renunţi'.

Întrebat la final ce părere are despre faptul că atât Simona Halep, cât şi Irina Begu şi-ar dori să joace cu el la dublu mixt, Tecău a răspuns: 'Da, este o poziţie frumoasă. Am jucat în 2016 cu Irina Begu, îmi aduc aminte şi acum de acel sfert de finală pierdut. Am jucat atunci la doar o oră după ce pierdusem finala la dublu cu Florin. Cu toate astea am fost aproape, practic am fost la un meci distanţă de a ne bate pentru o medalie la dublu mixt. Cred că putem mai mult. Mi-ar plăcea să fac asta cu Simona Halep, să avem această şansă de a ne pregăti bine, să ne luptăm pentru o medalie şi să avem o astfel de amintire în viaţa noastră. Ar fi frumos pentru noi, pentru prietenia noastră, pentru istoria ultimilor ani. Este o generaţie frumoasă acum, o generaţie cu rezultate extraordinare, parcă ireale. Şi putem avea şi în continuare. De ce nu, putem să facem din ea cea mai bună generaţie a tenisului românesc'.

Jucătorul Horia Tecău (dublu, 27 ATP) face parte din lotul olimpic de tenis al României, anunţat, marţi, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, alături de următorii 11 sportivi: Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Irina Begu (67 WTA), Ana Bogdan (76 WTA), Sorana Cîrstea (85 WTA), Monica Niculescu (100 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA), Irina Bara (158 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA), Marius Copil (60 ATP), Florin Mergea (dublu, 576 ATP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel