Horia Tecău s-a calificat în finala Wimbledon. Peformanță remarcabilă

Horia Tecău va juca în meciul cu Finlanda din Cupa Davis
Horia Tecău va juca în meciul cu Finlanda din Cupa Davis

Horia Tecău s-a calificat în finala masculină de dublu de la Wimbledon. Alături de partenerul său Jean Rojer, ei i-au învins pe Florin Mergea și Rohan Bopanna.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au impus în fața cuplului româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Horia Tecău, al patrulea favorit alături de Jean-Julien Rojer, va juca a patra sa finală la Wimbledon, după ce a mai pierdut trei avându-l ca partener pe suedezul Robert Lindstedt (2010, 2011, 2012). Horia și Jean-Julien au reușit astfel cea mai bună performanță a lor în turneele de Mare Șlem, după ce s-au oprit în penultimul act atât la Australian Open, cât și la Roland Garros anul acesta.

Tecău și Rojer au obținut victoria după un meci foarte echilibrat, care a durat trei ore și 22 de minute, ratând o primă minge de meci la 5-4 în decisiv.

Învingătorii au reușit 9 ași, de trei ori mai puțin decât Mergea și Bopanna (29 reușiți), favoriții numărul 9, care anterior i-au eliminat pe frații americani Bob și Mike Bryan, principalii favoriți ai probei. Tecău și Rojer au făcut patru duble greșeli, Mergea și Bopanna 12, la capitolul winners (lovituri direct câștigătoare) raportul fiind net în favoarea echipei româno-indiene 39-19, însă Tecău și Rojer au făcut mai puține erori neforțate (6-14), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel