HORIA TECĂU a câștigat finala de dublu de la WIMBLEDON

foto: Wimbledon Twitter
foto: Wimbledon Twitter

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat, sâmbătă, proba masculină de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Cei doi au au învins în finală cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cu 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Horia Tecău și-a adjudecat primul său titlu de Mare Șlem, la a patra sa finală la Wimbledon. Anul acesta, Tecău și Rojer s-au oprit în penultimul act atât la Australian Open, cât și la Roland Garros.

Cuplul româno-olandez s-a impus în doar o oră și 52 de minute, la a patra sa confruntare cu cuplul Murray/Peers. Tecău și Rojer i-au mai învins pe Murray și Peers anul acesta, în finala turneului ATP de la Rotterdam (hard), cu 3-6, 6-3, 10-8, dar au fost și învinși în primul tur la Brisbane (hard), cu 6-3, 6-4, în primul tur. Anul trecut, perechea româno-olandeză se impunea în semifinale la București (zgură), cu 2-6, 7-6 (3), 10-8.

Horia Tecău și partenerul său au câștigat un cec de 340.000 de lire sterline și 2.000 de puncte ATP. Horia Tecău este al doilea român care câștigă un titlu la Wimbledon în proba de dublu, după ce Ilie Năstase și americanul Jimmy Connors s-au impus la All England Club în 1973.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel