Horia Georgescu: Nu sunt omul lui Băsescu. Am vorbit o dată cu el

gerogescu dc
gerogescu dc

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a infirmat speculațiile care prezentau o legătură între el și Traian Băsescu, declarând că nu e "omul" șefului statului și că s-a întâlnit cu președintele o singură dată, în 2009.

Șeful ANI neagă existența unei legături cu președintele Traian Băsescu. "Nu am niciun fel de comunicare cu Administraţia Prezidenţială. Nu sunt omul lui Traian Băsescu. Am vorbit o singură dată cu Băsescu, în 2009, la un simpozion la Cotroceni. Am gestionat cazurile de incompatibilitate ale parlamentarilor Cristian Rădulescu şi Brânduşa Novac, membri marcanţi  ai PDL," explică Horia Georgescu pentru gândul.info.

El a vorbit și despre cei patru demnitari acuzați de incompatibilitate - Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop și Dan Mihalache - care, potrivit șefului ANI, știau de câteva săptămâni că au unele probleme. "Dosarul politic a fost unul voit. Persoanelele verficate ştiau de două trei săptămâni că există probleme cu ele. Dânşii au împins transmiterea documentelor în aşa fel încât să se apropie cât mai mult de campania electorală pentru a se face o asociere în acesr sens. Noi  am primit documente despre ei de la instituţiile statului în data de 8 noiembrie. Investigaţiile în cazul lor au fost începute în urmă cu câteva săptămâni. Dumnealor ştiau de ceva timp, puteau să şi el exprime, dar nu au făcut asta," a mai declarat dl. Georgescu.

Președintele Agenției a atins și subiectul stenogramelor, declarând că l-a abordat pe Sorin Blejnar "doar prin postura de jurnalist, că voiam să îi iau un interviu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel