Horia Georgescu: Maior m-a împiedicat să demisionez

Horia Georgescu, condamnat recent la patru ani de închisoare în prima instanță, în dosarul ANRP, a fost intervievat luni seară, în cadrul emisiunii România9, de Ionuț Cristache, la TVR1.

Prima chestiune despre care a vorbit fostul şef al ANI a fost legată de întrebarea "Cum a fost ziua în care aţi fost arestat?"

"A fost o zi foarte grea. Cea mai grea zi a vieţii mele. Şi era într-un context foarte complicat al vieţii mele. În ziua în care am fost reţinut tatăl meu era internat în spital şi urma să-şi monteze un stimulator cardiac, soţia mea era însărcinată. Consumul emoţional a fost uriaş. Am înţeles ulterior de ce a trebuit să fiu arestat în acea zi. Pentru că a doua zi era de serviciu domnul judecător Şelaru, care a dispus arestarea preventivă. Din punctul meu de vedere avea obligaţia să se abţină, pentru că am stat la multe mese împreună şi bunul simţ dicta ca dumnealui să se abţină." a spus Horia Georgescu.

Deşi nu a dorit să dea numele celor care l-au îndemnat să nu demisioneze, Georgescu a precizat totuşi:

"Am simţi că unele lucruri derapează şi am vrut să-mi dau demisia. Au fost câteva persoane care m-au împiedicat. Au fost câțiva șefi de instituții, printre care George Maior, care mi-au spus că nu e momentul politic să demisionez pentru că s-ar putea interpreta politic şi nu am făcut nimic ilegal. Relaţia mea cu el a fost una de prietenie, care a depăşit graniţa unei relaţii instituţionale."

Horia Georgescu a mai spus ca a discutat cu George Maior despre anumite dosare şi că ANI a iniţiat încheierea unui protocol cu SRI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel